Søg efter gamle venner Norddjurs
Date: 2017-03-01 21:09

Video: Søg efter gamle venner Norddjurs

"Vi kan se en stor tilslutning til sites som Den Korte Avis, Newspeek og Uriasposten, som ikke er tilmeldt Pressenævnet. Men vi kan se, at folk på Facebook og andre steder læser det som journalistik. Samtidig ser vi en højredrejning på Christiansborg. Derfor mener jeg, at der vil mangle en journalistisk modvægt, hvis Modkraft lukker," siger Laura Na Blankholm.

Det er svært at få 7 hunde til at stå stille og kigge på fotografen når der er så mange spændende dufte men de er der allesammen

På vej hjem fra Oslo fandt vi et flot naturområde hvor hunde var tilladt i snor. Der var kaninhuller og man kunne også se at der var får og kvæg som plejede området. Vi så mange fugle og jeg er sikker på at Tora gik på spor af et eller andet

Modkraft skal lukke efter 17 år

Alt i alt er opsætningen en rigtig jeronimusopera: Instruktøren har angiveligt at lutter respekt siddet på hænderne og ikke haft modet til at pille, instruere og nuancere, selvom hans 95-årige skuespilerfaring ganske givet har lært ham et og andet, der ville kunne forme en karakter på scenen og få publikum til at le af overraskelse og ikke kun smile ad operaens vittigheder. Parret bag mig lod ikke til at ænse andre end deres egen morskab eller vise respekt for det øvrige publikum eller de optrædende, og undertegnede er nok jævnt skuffet over ikke blive præsenteret for noget, der hverken kan gøre det ud for nationalopera eller en opera med et berigende twist.

Sagnlandet | Landet du må udforske

Søren Kinch Hansen stod i spidsen for medlemmer af Aarhus Symfoniorkester samt musikere og sangere fra det Jyske Musikkonservatorium og Den Jyske Operas TalentU. Ved premieren var solisterne Sofie Elkjær Jensen (Agnes), Mathias Hedegaard (Pierre), Daniel Carlsson (Johan), Jakob Vad (Karl) og Johanne Højlund (Ursula). Blandingen af dygtige, nye talenter og professionelle musikere fungerede fremragende og gav hele opførelsen et mærkbart, begejstret drive.

Arbejdet med Boldklubben Unions nye anlæg skrider stille og roligt fremad, faktisk så meget at der nu er ved at blive en anelse grønnere på den smukke plads. Anlægget er skredet ind i en ny [ ]

»Mediebureauet Monsun er et medarbejder-kooperativ, som blandt andet er sat i verden for at støtte progressive medier. Modkraft blev vores primære opgave, fordi det voksede og voksede. Det er blevet en meget stor opgave at lave et Modkraft, der giver mening, og på den måde kan man sige, at vi har sejret os ind i helvede,« siger Maj-Britt Milsted, daglig leder i Monsun.

Den musik jeg fik flest associationer til, var Benjamin Brittens, nærmere bestemt hans opera Peter Grimes. Det skyldes dels hele Intet s opbygning som følger Brittens eklektiske bud på hvordan en moderne opera kan formes, dels specifikke musikalske passager. Den sfæriske musik der ledsager Pierres ”forkyndelser” minder . slående om den der ledsager Grimes’ visioner, og de to figurer er også fælles om tilbøjeligheden for melismer (tonekæder på én stavelse) når de bliver mest ekstatiske i deres foredrag.

Klassen går et skridt videre og leger en slags stoleleg hvor de andre udpeger hvad taberen skal afgive. Legen eskalerer: et afdødt kæledyr bringes til bunken, et flag, et krucifiks – med andre ord ting der har dyb emotionel og symbolsk betydning. Legen er blevet en ond spiral af stadig voksende had og gruppepres.

Operaens handling følger i hovedtræk romanen: Da en 7. klasse vender tilbage til skolen efter sommerferien, forlader drengen Pierre de andre, klatrer op i et blommetræ og bekendtgør at ”intet betyder noget”. I starten slår klassen det hen, men bestemmer sig alligevel for at overbevise ham om at han tager fejl ved at samle en bunke af betydningsfulde ting. Men Pierre er urokkelig: Intet betyder noget.

"Jeg tror, det har været overvejet, om Modkraft blot skulle facilitere holdninger. Jeg synes, der er et stort potentiale i at være et journalistisk medie, som er tilmeldt Pressenævnet. Men jeg kan godt se en stor udfordring i at få det til at løbe rundt, og det gælder alle webmedier."

Søg efter gamle venner Norddjurs : Pics. More pics: Søg efter gamle venner Norddjurs.